Födelsedag!

Dagen kunde inte ha börjat bättre, med sms från både Sofie och Ida sex minuter över tolv där de båda gratulerade mig så hjärtligt.
(Skitungar, vänta bara, ni ska nog få igen det. Båda två.)

Åkte upp till stan så fort jag vaknade. Det verkar som att alla jag känner väntade tills jag satt på bussen innan de började smsa sina lyckönskningar. Blir så varm i magen av att så många kommer ihåg min födelsedag.

Lyckades vara nästan först in på EBgames. Inte för att det var svårt, ingen kö eller annan löjlig skit och det var bara jag som hade det där speciella ärendet. *gnuggar händerna*
Jag fick vantarna på min lilla Limited Collector's Edition.
Så glad!!!

Mötte Kirre, Culle och what's his face när jag var på väg tillbaka till biblioteket för att lämna lillsyrrans böcker. (Gnh, Kirre var givetvis lika snygg som vanligt...)
De retades kärvänligt med mig innan vi tog farväl och gick åt varsitt håll.

När jag sedan kom hem hörde en upprörd Kirre av sig på msn och hatade mig över allt annat på jorden för att jag fick tag i den enda Limited Collector's Editionen som fanns i Kristianstad. *fniss*
Så är det när man inte är uppe i tid! ^^

Passar på att skriva det här när jag tar en paus i städandet. Ska städa hela huset och sedan gå ut med Cesar en sväng innan mamma och syrran kommer hem. Då blir det till att baka ytterligare en tårta. Presentöppnandet får nog vänta tills pappa och andra lillsyrran också är hemma. Känns trist att öppna utan dem.

Nåväl, tillbaka till arbetet! Ju fortare jag får det färdigt, dessto fortare kan jag göra andra saker.
(tex installera Aion!)


Gårdagen

Gjorde en födelsedagstårta igår och fick en födelsedagspresent av Jialiang. Han är alldeles för snäll för sitt eget bästa, den killen alltså. Inget märkvärdigt säkert, enligt honom, men jag tyckte att det var skitgulligt!

Först och främst var den ju inslagen i ett fint litet papper där det stor grattis på födelsedagen på kinesiska. Inuti fanns den här lilla prylen.





Fin va?
Som jag fattade det så ger man ofta varandra sådant här fint i kina. Den är gjord av papper och någon har suttit och klippt ut det fina mönstret. Han föreslog att jag skulle skaffa en ram och sätta upp den på väggen, så det ska jag göra nästa gång jag är inne i stan!

Lite senare idag kommer Ida och Joel över för att hjälpa till att äta upp det sista av tårtan. Ida kände sig lite kass igår, så det blev bara jag, Sofie och Jialiang (men han försvann efter en stund, skulle själv ha gäster) och Marco.
Var skitkul att ha Marco över, vi snackade typ sex och annat roligt.


Fattar inte varför det här inlägget inte kom upp när jag publicerade det... Skitsamma, publicerar det nu istället då.

Framtiden

Jag är för slapp för att uppdatera min blogg. Nå, kanske en så stor överraskning egentligen.
Sitter och diskuterar skrivande med Josef. Skulle vara ganska kul att studera någonting med skrivande men frågan är om man är tillräckligt bra egentligen.
Jag menar... jag tycker ju inte direkt att jag skriver dåligt va.
Men jag skriver inte heller på det där speciella, samhällskritiska, in-your-face-sättet som verkar vara normen för folk som söker till sådana där kurser. Och faktiskt kommer in, kanske ska tilläggas.
Sen verkar det vara väldigt mycket om poesi och diktande, och det är jag väl inte riktigt intresserad av egentligen.

Nästa fråga är ju; vad vill jag då? Vill jag sitta och skriva texter för mig själv resten av livet? Eller vill jag försöka något mer?
Förändringar och sånt är ju alltid läskigt va, men det jag är mest rädd för är nog att jag ska få höra det där ödesdigra.
"Ledsen, men du kan inte ens författa dig ut ur en blöt papperspåse. Lägg det på hyllan och skaffa dig ett vanligt jobb, bruden."
Självklart är väl alla människor rädda för att få kritik och att inte duga, men vissa tar tag i sig själva ändå och tar det där steget för att åtminstone prova. Friskt vågat, hälften vunnet heter det ju.

Nästa fråga är; Jaha, och om historierna inte håller? Tänk om jag vaknar en dag och mina idéer bara är helt slut. Borta. Finns inte mer. Den där rösten i huvudet har försvunnit och pappret under pennan reflekterar samma tomhet som finns inom mig.

När allt kommer till krita så är det här nog bara ett problem med självförtroendet. Jag undrar om man kanske kan hyra en personlig coach som följer efter en överallt och berättar för en hur bra man är hela tiden. Det kanske hade hjälpt...

Väntande

Skolan börjar om en timme, borde kanske fixa någonting att käka eller så. Sitter och roar mig med att läsa gamla dagböcker. *fniss*
Det finns många guldkorn där!
Till exempel:
När han kommer hem möts han av en märklig syn i köket. Klockan är ungefär halv tio och han hittar sina tre bröder i köket. Venji har huvudet instoppat i diskmaskinen och försöker uppenbarligen laga den under lågmälda svordomar. Vid diskhon står Gavril och diskar medan Tommy torkar.
Adria sitter vid köksbordet med ett modemagazin framför sig och en kopp te i handen. Hon har uppenbarligen lagat kvällsmat åt dem och låter dem nu jobba för det.
- ... wow, säger han häpet och slår sig ner intill Adria. Du, nejlikor är en sorts blommor va?
Hon tittar förvånat upp och ler mot honom.
- Ja, planerar du att ge mig en bukett? frågar hon vänligt. Bollsport på sju bokstäver, Rei...
- Fotboll? föreslår han.
- Tennis? gissar Gavril.
- Det är sex bokstäver ditt mongo, säger Venji skadeglatt.
Adria fyller i fotboll på sitt korsord och ser sedan intresserat på Andrei igen.
- Du ska skicka blommor till Belle, eller hur? Hon avfyrar ett triumferande leende. Du gillar henne!
- Lägg av! Hon sa att hon ville ha blommor... bara...
- Belle och Andrei sitter i ett träd, börjar Venji nynna, men slutar när Rei smäller igen diskmaskinsluckan om hans huvud. Aj! Vad fan?!
Tommy och Gavril skrattar rått åt honom.
Adria ger dem en förebrående blick.
- Jag kan hjälpa dig köpa en bukett om du vill, erbjuder hon sig. Det är synd att inte alla män i den här familjen är så omtänksamma att de vill ge flickorna de gillar blommor... verkligen synd, man kan samla många pluspoäng genom att ge blommor.
Gavril ser på Thomas.
- Ouch... loser...
Andrei ler mot Adria.
- Bara säg var jag kan hitta nejlikor!
- Linnéas Blomsterhandel har, men om du vill ha riktigt fina ska du nog gå till Flora’s istället, säger Adria tankfullt. Jag borde kanske satsa på dig istället för din bror...
- Jag kan ge dig rosor, erbjuder Venji från diskmaskinen.
Thomas smäller till luckan igen. Rei ser på Adria och ler lite.
- Kanske...
Hon besvarar hans leende och blinkar lite åt honom innan hon sträcker armarna mot Tommy.
- Thomas, bär du ut mig till bilen och kör mig hem?
- Det beror på, säger han retfullt. Ska du rymma med min bror eller inte?
- Det beror på... härmas hon roat. Tänker du bära ut mig till bilen eller inte?
Han ler och lyfter upp henne, slänger henne över axeln och bär henne ner till bilen, snurrar henne två varv innan han sätter ner henne.

Planerar att spela lite Suikoden Tierkreis när jag kommer hem efter skolan. Urgulligt spel, verkligen!
Ska nog posta ett inlägg om det ikväll.
Nej, matdags var det...

Nattugglor

Har precis krupit ner i sängen med Pytte i knäet. (Nej, pytte är inte en hund/katt/råtta/orm utan min mini-laptop som jag har och skriver på.)
Såg Inglorious Basterds för andra gången ikväll. Den här gången var Sofie, Marco och Marie med!
Filmen var precis lika bra som jag mindes den och jag älskar den ännu mer nu.
Hans Landa är brilliant och Brad Pitts sydlänning är odiskutabelt hans bästa roll någonsin, efter Fight Club.
(Fast han är ganska bra som lammkött i Thelma & Louise också i och för sig...)

Tänkte försöka ta och skriva de där sista raderna på mitt kapitel nu och eventuellt börja på nästa, om jag känner mig tillräckligt pigg, Vill åtminstone ha lite åt Jim att läsa imorgon.
Nya hårddisken är inkopplad och den rullar som en gudinna. *klappar på den*
Det enda som saknas är den där muggen med kaffe, men om jag tar en sådan kommer jag aldrig att kunna somna.
Dessutom försöker Marie sova i vardagsrummet och Sofies rum ligger mittemot köket och vår vattenkokare är inte direkt diskret.
Att börja rota ute i köket mitt i natten är inte heller det minsta diskret, nu när jag tänker på det. ^^
Nåja, kaffet får vänta tills imorgon.
Nu ska jag skicka iväg Danele till Tacitum!

Glömsk

Glömde ju helt att jag skulle ladda upp bilder på min senaste kreation.
Det är inte direkt en amigurumi, utan har snarare bara med virkning att göra. Men jag använde tekniken för HK-huvudet bara för att den var så himla lätt!

Nå, det är i alla fall en liten skyddspåse till min nya externa hårddisk. Rosa och fin, med ett ljusrosa band. (Har jag sagt att jag gillar rosa?)





Ganska fräsig om jag får säga det själv!

From dust till dust

Försökte städa lägenheten idag. Gick inte vidare bra med tanke på att min dammsugare har glömt sitt rätta kall i livet. Istället för att suga som en desperat crackhora i svåra behova av pengar suger den snarare som en pryd katolsk skolflicka som inte fått lära sig skillnaden mellan män och kvinnor.
Sorgligt men sant.
Givetvis kollade jag igenom den för att se om det var något fel på den, men det satt inte ens fast något i slangen som skulle kunna förklara denna plötsliga brist på sug.
Det blev till att plocka fram en borste och en skopa och sopa lägenheten för hand!
Kände mig som en polsk städerska. Det är inte konstigt att människor var kortare förr. De var ju tvungna att böja sig på hälften för att nå ner till golvet när de skulle städa med häxkvasten.

Jag och Sofie tog också ut mattorna och hängde dem över mattstället. Eftersom vi inte äger en mattpiska blev det till att smiska de små dammråttorna till eftervärlden för hand.

Nu har jag gjort mig förtjänt av lite vila. Kanske lite lunch också, när jag tänker på saken.


Logos, del 2

Flera logos på ingång. Har riktigt roligt med det här faktiskt. Känner mig som ett profs på photoshop nu alltså!
*stolt*
Inte för att jag är det egentligen, men det är ändå roligt. ^^


Jimgoeth är lika kylig som alltid! Gawd, älskar Jimgoeth...



Kitsune vill också vara med och leka. Han är lite giftig... gillar den gröna färgen skarpt.



Kan ju inte ha Kitsune utan att också ta med Hy-de. Tänkte lite på hans isiga svärd när jag gjorde den här. Den passar honom tycker jag.



Sist men inte minst en något blodig Silya. Ska nog prova denna igen, fast med en annan font. Annars är den ju ganska intressant.

Logos

Gjorde lite logos igår, så folk kan ju kika på dem om de inte har något bättre för sig.

choklad

Vem vill inte ha lite mumsig choklad? Adria vill i alla fall... hon har en allvarlig choklad-fetisch.
Hon och Jennilyn kan ta varandra i handen och bilda en klubb.

Duktigt

Ville verkligen inte gå upp imorse men gjorde det ändå. GO ME!
Idag blev det promenaden runt studentviken. Lite kallare än att gå mot Hästö för solen har inte kommit tillräckligt högt upp än. Men imorgon blir det Hästö-rundan igen.
Riktigt stolt över mig själv, är uppe i 3 promenader redan. *klappar mig själv på ryggen*

Måste sprida ordet om den grymma mangan Jim skickade mig igår också:
Saitama Chainsaw Shoujo
Den är verkligen speciell och läsvärd. ^^

Nu ska jag gå och se om jag kan vara ännu mer duktig idag.
Uppdaterar senare.

Soliga dagar

Lyckades komma upp i något så när tid idag också och gå en promenad tillsammans med Sofie.
Det är nästan löjligt vad duktig jag känner mig. Faktiskt.
Om ett ögonblick ska jag försöka övertala henne att åka in till stan med mig och handla lite.
Får väl se om man kan hitta något intressant...
Blir nog inget så roligt som kläder eller annat utan snarare lite mer pysselgrejer.
Ska ta mig i kragen och skriva lite mer om Rafael också idag. Tänkte jag i alla fall.
Han har fått vara ledig länge nog nu!
Idiot.

Malin hörde av sig och var spelsugen. Undrade om jag tänkte åka hem till mor och far i helgen. Har inga planer på det, så skönt att vara för sig själv i lägenheten. Dessutom är det dyrt att åka ner och jag ska dit nästa helg. Känns lite slöseri med pengar sådär.
Föreslog att de ju kunde komma upp till mig istället, men det lär ju aldrig hända.

Hmm, vi har en veckas lov, eller tja, en vecka utan lektioner typ snart. Lekte lite med tanken på att kanske dra över till danmark och hälsa på min faster. Eller något. Båda mina Sofie kanske har lust att följa med...

Okej! Dags att dra in till stan!
Ska posta bilder på min senaste kreation senare också. Inte glömma.


Jade



Sitter och gör saker som jag egentligen inte borde. Dumma youtube.

Kropp och själ

Varit nyttig idag. Gick upp klockan åtta och gick frivilligt på en promenad.
45 minuter tog den och med musik i öronen så var det faktiskt helt okej.
Kändes skönt att komma tillbaka och slå sig ner i soffan med datorn i knäet.
Kändes berättigat på något sätt.




Finns så väldigt mycket cool nailart att hitta på nätet. De här är ju bara för läckra.

Måste strax börja förbereda mig för Talans lektion idag också. Ska ta med en massa saker som vi ska filma...
Hoppas att han inte förväntar sig för mycket bara. Jag har verkligen inga bra idéer på vad man kan ta med.
Gnh...

Kvinlighet

Jag gjorde ju misstaget att läsa lite av Fokis blogg för en stund sedan...
Den bruden alltså.
Jag vet inte om jag tycker om henne eller avskyr henne.
Lite av båda tror jag.
Läste igenom hennes blogginlägg om manikyr, och att hon fixar sina naglar helt själv, enligt det japanska modet.




Kolla bara på de här blingbling raringarna!
Jag vill ha...
Frågan är bara om man ska lägga pengarna på ett av de där starter setten från nail4you.se eller om man ska lägga det på hyllan på en gång.
Men det hade ju varit så roligt...
Ååååhhh!

Äta bör man

Det är väldigt sant som det är sagt att vi i I-länderna allt som oftast lever för att äta, istället för att äta för att leva.
Idag har jag och Sofie lagat indonesisk pannkaka.

Indonesisk pannkaka

Indonesisk pannkaka

I den här lilla älsklingen så finns det bland annat choklad, cachewnötter och ost. På smeten vi gjorde blev det två pannkakor, var jag och Sofie delade på en och sparade den andra tills imorgon.
Receptet var gott, men oj så in i helvete mätt man blev. Jag orkade knappt äta en tredjedel av min och Sofie orkade inte heller riktigt äta upp. Men gott var det.
Nästa gång ska vi göra en mindre sats eller bjuda hit fler folk när vi lagar...
Nu ska jag hälla mig i soffan en stund och klappa min mage så att den inte sprängs av all pannkaka.

Pillig

Sitter och pillar lite i photoshop till Jocke. Han ville ha en banner till hemsidan och mitt förslag ser ut ungefär såhär:
Banner

Tyckte att den blev ganska bra, med eld och grejer. Så jag var givetvis tvungen att pilla lite till med olika text stylings. Leker lite med tanken på att göra en ny banner till min lilla blogg nu bara för att.
Får väl se om jag lyckas pilla ihop något intressant.

Elektrisk text typ

Är hur lätt som helst att göra! Och det ser så himla snygg ut, imo.



Lite mosaik. Undrar om det är någon mer än jag som kan läsa vad det står egentligen...



Dessie ville också vara med och leka så jag gjorde en liten bakgrund till honom också. Blev väldigt snyggligt tycker jag.

Det var nog allt jag pallade idag.
Ska vara lite mer kreativ med andra saker nu.

Kunskap är makt

Jag sitter och pluggar lite. Det är väldigt skönt att för en gångs skull vara i fas med läxorna. Jag ska försöka upprätthålla det under hela terminen. Antar att det kommer att bli lite mer krävande när vi kommer igång med Advanced Critical Theory också, men det är åtminstone en månad till.

För tillfället håller jag på att titta på STan Brakhage på youtube.



Måste också försöka komma på några grejer att ta med mig till filminspelningen imorgon. Helst smarta och överraskande saker och inte bara... ett fluffigt kramdjur, typ.
Tyvärr har vi ingen möglig ost i kylskåpet annars hade jag definitivt tagit med mig det, bara för att se Talans min.
(Det var ett av hans förslag till oss på något som skulle kunna vara intressant att se filmat med de olika teknikerna vi ska använda.)
Nå, får väl brainstorma lite med Sofie sen...
Nu ska jag fortsätta med Brakhage och titta på hans Water for Maya!

Den gamla, goda tiden

Haha jag känner att det kommer att bli många uppdateringar idag, speciellt om onödiga saker som antagligen bara jag och Jim tycker är roliga. *fniss*
Hittade Kits och Hy-de på hårddisken!!!
Ska posta några favoriter!


Hy-de Solomon
So now you blame yourself?((sorry swe block^^))
Aug 29 04:04PM

Kitsune
How can I not?
She died because of ME!
Because of my LOVE for her.
Aug 29 04:09PM  (Edited on Aug 29 04:09PM)  [Edit message]

Hy-de Solomon
So you're just another tragic hero then? that's it? That's what you want isn´t it? The tragic outcast that everyone feels sorry for?
She accepted your love did she not? She knew the risks.
Hell, you probably think you're the only one that's lost someone.
Well, I can tell you that you're very wrong.
Aug 29 04:16PM


(Kitsune är speciell, han lär sig saker i väggar.)

Kitsune
Jag har lärt mig, den hårda väggen.
Väggen som härskas av kyla och hårdhet.
Aug 29 03:25PM  [Edit message]
(Hy-de berättar om sin stora olycka i livet och Jim har swe block.)

Hy-de Solomon
So that´s what you think?
Do you think I could become a dragon prince without facing hardship?
You should know that I've never told anyone the whole story.
I too lost "the one".
In that last battle at the outskirts of the village.
I had to end her suffering.
I had to cut her throat because she pleaded me too. Do YOU know how that feels? to kill the one you love by your own hand?
It pained me for years.
I sacrifced everything to save that village her included but then to fail only her.
But I realized that I should really move on. Cause I could still do good.
Aug 29 04:28PM  (Edited on Aug 30 11:29AM)
Kommer kanske mer sen!
Nu ska jag hjälpa syrran med hennes CV och personliga brev. *håller tummarna för att hon får jobbet sen också.*


Silya Silver

Hittade det här när jag rensade i min hårddisk... *fniss*
Silya innan Nathaniel satte klorna i henne och förstörde henne alldeles!


Datum när detta formulär skapades: 21-09-04

Fullständigt namn: Silya Silver

Smeknamn: Silver

Ras: Eldren

Yrke: ---

Social klass: högre över klass/ lågadel

 
Fysiskt utseende:

Ålder: 18

Ögonfärg: ljust gråa

Hårfärg, längd och stil: ljust blont, så blont att det nästan är vit. Ner till midjan men nästan aldrig utsläppt. Oftast flätat och/eller uppsatt på huvudet.

Vikt och längd: V: 53 L: 161

Kroppsbildning: delikat.

Hudfärg och typ: ljus alabaster hy, mycket mjuk och len. Hud som en riktig adelsdam.

Kännetecken: Glad, nyfiken och vill lära sig mycket.

Dominerande kännetecken: Har alltid en vit sten i en kedja kring halsen. En gåva från hennes far. Han sade att det var en månsten.

Är hon frisk: Ja, men hon tål inte solen så bra.

Om inte varför inte? Eller varför är hon frisk?: Hennes ljusa hy blir lätt solbränd.

 
Favoriter:

Karaktärens favoritfärg: Isblå och babyrosa.

Minsta favoritfärg: Brunt.

Mat: Gärna dyr mat. Rådjurssadel, oxfilé, lax, forell, fasan.

Litteratur: Mycket romantiska böcker och kärlekspoesi.

Transportmedel: Gärna till häst men oftast och motvilligt i vagn.

Hobby: Dansa och studera.

Vad gör de en regnig dag: Spenderar den i biblioteket.

 

Personlighet:

Är de våghalsar eller försiktiga?: Våghals.

Agerar de likadant ensamma som med någon annan?: Försöker bete sig mer moget tillsammans med andra än när hon är ensam.

Vanor: Ger sig så ofta hon kan ut på en ridtur alldeles ensam på morgonen.

Drycker: The Silver Liquid.

Hur mycket?: Måttligt.

Största styrka: Sin envishet.

Största svaghet: Vet inte när hon skall sluta/backa.

Ömpunkt: ”Så skulle en fin dam aldrig uppföra sig...” Just sådant kan hon bli väldigt arg över att få höra.

Största sårbarhet: Hon sörjer faderns djupt efter hans plötsliga bortgång.

 

Bakgrund:

Hemstad: London.

Uppväxt: En lycklig uppväxt tillsammans med sina bröder med mycket frihet.

Första minne: Sitt första djur, en liten kattunge.

Viktigaste händelse som fortfarande påverkar honom/henne: När hon fick sin första ponny av sin far. Ett vitt litet sto.

Varför?: Hon var alltid avundsjuk på bröderna som fick lära sig rida men inte hon. Tillslut när hon fyllde tio år fick hon en ponny och faderns tillåtelse att lära sig rida.

Utbildning: Mest i språk och etikett.

Religion: Kristen.

 

Familj:

Mamma: Anna-Belle Silver.

Relation med henne: Silya älskar sin mor och moderns älskar henne men Anna-Belle förstår inte sin dotters törst efter kunskaper som bara män får lära sig.

Pappa: Mikael Silver.

Relation med honom: De älskade varandra djupt. Hon var hans favoritbarn. Tyvärr dog han av sjukdom för endast ett och ett halvt år sedan.

Syskon, hur många, relation med varje: Silya är yngst och har tre bröder.

William Silver: Hennes äldsta bror. De älskar varandra.

Rafael Silver: Hennes näst äldsta broder. De älskar varandra väldigt mycket. Han älskar henne mer än vad som egentligen är tillåtet mellan bror och syster fast det är Silya inte medveten om. Han är löjtnant i armén.

Christian Silver: Hennes yngsta äldre broder. Han har enligt tradition blivit magiker i gillets tjänst. De har inte mycket till övers för varandra. Hon tycker att han är en torr tråkmåns och han tycker att hon är en virrig kvinna som inte vet sin plats.

Syskonbarn: William och hans fru Elisabeth har två små pojkar som heter Filip och Johannes. De är sju respektive fem år gamla.

Övrig släkt: Silyas farbror heter Kristoffer Silver och han och hans fru har tillsammans tre barn, en son och två döttrar. De heter Dimitri, Sofie och Katja.

Nära? Varför, varför inte?: Dimitri vill väldigt gärna gifta sig med Silya, något som hon ännu är vackert ovetande om. Hennes bröder har alltid tagit hand om den jobbiga och påträngande kusinen utan att hon har fått veta hans egentliga ärende till att besöka dem.

 

Attityd:

Mest avslappnad när: Hon har ett glas vin i handen.

Mest orolig när: När det händer saker runt omkring henne som hon inte förstår.

Prioriteter: Sin mors önskningar och välbefinnande.

Filosofi: Ta dagen som den kommer.

Misslyckande de skäms över: När hon försökte övertala Lord Viktor att få bli hans älskarinna.

Varför? De älskar varandra men han vill inte att hon skall offra sitt liv och sin sociala ställning för bara några stunders stulen lycka. Hon har dock givit sin oskuld till honom.

Om de fick en önskan vad skulle det vara? Varför?: Att fadern skulle leva igen. För att hon älskade honom så mycket och för att hon vet att det skulle göra hennes mor mycket lycklig.

 

Karaktärsdrag:

Optimist eller pessimist? Varför?: Optimist. Hon ser positivt på allt som händer.

Tillbaka dragen eller utåtriktad? Varför?: Utåtriktad. Hon har inget problem med att prata med folk, tvärt om tycker hon mycket om att gå på sociala tillställningar.

Talanger: Dansa, skriva poesi och rida.

Extremt skicklig på: Att dansa.

Bra karaktärsdrag: Glad, positiv, envis.

Dåliga karaktärsdrag: Envis som synden, lyssnar nästan aldrig på de som vet bättre än hon själv.

Uppförande: Ganska bortskämt ibland men oftast är hon trevlig mot alla.

Ångrar mest: Att hon lät fadern på sin dödsbädd be henne om en sista önskan. Nämligen att hon inte skulle gifta sig med Lord Viktor, trots att Lord Silver visste att de älskade varandra djupt och innerligt. Han fick hennes bröder att lova att se till att hon håller sitt löfte. Lord Viktor blev ursinnig och i ren protest uteblev han från Mikael Silvers ståtliga begravning trots att han var bjuden av Silya. När Silya sedan fick reda på att han och Lady Beatrix var förlovade åkte hon genast till London för att besöka honom. Väl där gav hon honom sin oskuld och ett löfte att vara honom evigt trogen, om inte som äkta maka utan som älskarinna. Han avböjde dock med förevändningen att han inte ville att hon skulle ge upp sitt liv och sin sociala status för endast några små korta stunder av lycka. Nu är Lord Viktor gift med Lady Beatrix och Silya och hennes älskade lider i tysthet endast förmögna att uttrycka sin kärlek till varandra genom brev och inte ens då under sina äkta namn.

Ångrar nästan inte alls: Att hon blandade laxermedel i sina kvinnliga kusiners mat.

Mörkaste hemlighet: Att hon inte är oskuld längre. Hon gav sin oskuld till Lord Viktor kort efter att han hade förlovat sig med Lady Beatrix.

Vet någon?: Viktor vet men han avslöjar det inte för någon i hela världen. De älskar varandra väldigt mycket. Lady Beatrix vet att de älskar varandra och hon är väldigt svartsjuk på Silya.

 

Själv beskrivning:

Beskriva sig själv med ett ord: Vacker.

Beskriva sig själv med en mening: Graciös som en fjäril och vacker som en blomma.

Vad de tycker är deras bästa fysiska karaktärsdrag, varför? Hennes kropps nästan perfekt proportioner.

Den värsta, varför? Hon anser inte att hon har några.

Är det realistiska åsikter?: Ja, ganska.

Vad de tror andra tycker om dem: Avundsjuka på hennes skönhet men att hon är ganska trevlig.

 

Tillsammans med andra:

Hur beter de sig mot andra?: Vänligt.

Hur blir de bemöta av främlingar?: Med vänlighet och beundran.

Vänner: Inga nära vänner.

Make/Maka/älskare/älskarinna: Hon skulle väldigt gärna vilja vara Lord Viktors älskarinna men han har strängt förbjudit det.

Första intryck av karaktären: Trevlig och oskyldig.

Varför?: Hon är trevlig, ler ofta och hon ser mycket oskyldig ut.

Vad ändrar på det första intrycket när man har lärt känna dem?: Man upptäcker snart att hennes tunga kan vara vass när hon vill och att hon inte är fullt så oskyldig som hon ser ut.

Vad gillar de andra mest med karaktären?: Hennes goda och jämna humör.

Vad ogillar de mest med karaktären?: Hennes envishet.

 

Mål:

För ögonblicket: Att undgå sina bröders ständigt vakande ögon.

På längre sikt: Att finna de vises sten. Hon läste någonstans att den har kraften att återuppväcka döda och hon vill väldigt gärna ha sin far tillbaka.

 

Problem/kriser:

Hur reagerar de i en krissituation?: Ganska lugnt.

Hur klarar de av problemet?: Genom att intala sig själv att allt ordnar sig bara man håller sig lugn.

Problem som de vanligen stöter på: Påträngande och närgångna män.

Hur reagerar de på nya problem: Försiktigt.

Hur reagerar de på förändringar: Med ett öppet men något misstänksamt sinne.

 

Övrigt:

Favorit kläder, varför?: Klänningar tycker hon mycket om men ibland när hon är ute och rider ensam på morgonen sätter hon på sig Rafaels kläder och låtsa att hon är en man.

Mest avskydda kläder, varför?: Hennes broder Christian skänkte henne en höghalsad, långärmad, svart klänning som hon skulle bära på faderns begravning. Han sade att det hade varit faderns sista gåva till henne. Hon bar den men tänker aldrig göra det igen.

Smycken, juveler: Kedjan med månstenen, ett vackert silverarmband som hon fått av Lord Viktor och ett par örhängen i samma stil som månstenen som hon fått av Rafael.

Andra saker: Sina två böcker, kärlekspoesi.

Var bor de?: På familjens lantegendom i Storbritannien tillsammans med Rafael och Christian och tjänarna.

Var vill de bo?: Ibland önskar hon att hon fick bo tillsammans med William och sin mor på deras egendom i Spanien. Där odlar de vindruvor som de sedan gör vin på.

Pengavanor: Hon är inte van att handskas med pengar. Vill hon ha något så köper hon det utan att tänka på att pengarna kanske kommer att ta slut. Hennes familjeförmögenhet är ganska stor.

Mest älskade ägodel, varför?: Halsbandet med månstenen och silverarmbandet.

Jag gillar Silya... hon är skön. Borde väl egentligen skriva en ny sådan här åt henne, med alla nya personlighetsdrag hon har utvecklat de här fem åren sedan hon först blev skapad.
Någon dag gör jag kanske det också.



Dagen efter

Sitter och äter upp Marcos glömda chips och överväger om jag orkar gå och hämta min hårddisk. Tänkte se om det finns något roligt i den att leka med, typ.
Leka lite, sen skicka mina repliker till Talan och sen läsa färdigt texten om Avant-Garde film.

Postar replikerna här så att folk kan se vilka jag har valt.

(B) Black Jewel Trilogy by Anne Bishop

”He didn’t have the chance to yell. Before he started, I ended it.”
”How?”
”I told him he was jealous.”
”What?! You told Papa-”
”That the only reason he was mad at me was because you’d invited me to go with you to try out this idea instead of inviting him.”

 

(A) Pride and Prejudice TV mini-series

Mr. Collins: “Lady Catherine de Bourgh herself was kind enough to suggest that these shelves be fitted exactly as you see them there.”

Elizabeth Bennet: “Shelves in the closet. Happy thought indeed.”

 

 

(C) Overheard on Facebook

Daniel: “I think swimming physics arent needed when you already have the aspect of flight, what more could be had.”

Jos: “use the wings as fins? Lol interesting”
Aaron: “lol my first death was by drowning”

Dock osäker på om jag ska använda citate från Black Jewel. Det är inte det jag ville ha egentligen, men det andra kändes så jävla långt och jag vet inte hur långt det får vara egentligen.
Och Malin har fortfarande min bok, så jag kan inte kolla upp ett nytt lite snabbt. (Tvivlar ju på att hon kommer att läsa den... men det var ju värt ett försök.)

Men de andra två gillar jag skarpt, speciellt det från facebook. Det är absolut klockrent när man tar det ur sitt sammanhang!

Hopp för framtiden!

Fick en länk av Kim för en liten stund sedan.
Den kommande Disneyfilmen:

Så glad att det äntligen ska komma en klassisk Disneyfilm igen, som de gamla godingarna från ens egen avlägsna barndom! Fan på tiden enligt mig.
Nå, dags att återgå till att försöka hitta repliker till Digital Video Production klassen.
Överväger att ta något från Kushiel eller kanske Black Jewel... ska kolla runt lite och se vad det finns för roligt.


Dancing Ribbons

Vaknade idag med en känsla av anti.
Anti allt.

Anti det regniga vädret, anti logga in på Aion, anti läsa läxan, anti skriva mer om Rafael, anti människor som aldrig bryr sig om att höra av sig!

"Vi hörs väl när vi hörs."

Nej.

Det här är min och Jims vecka. Ingenting ska få förstöra det.


I väntans tider

Plants VS Zombies

Finns inte så mycket annat att göra i väntan på att Jim ska bli klar i duschen eller med maten eller vad det nu är han håller på med. ^^
Slapp är han i alla fall!
Älskar för övrigt Plant VS Zombies, det är ett alldeles lagom svårt spel. Dessutom så spelar man med snuttiga små blommor!
Jag lyckas aldrig hålla blommor vid liv på riktigt, så man ska kanske vara glad över att man lyckas sköta om sina virtuella istället... Eller så är det bara sorgligt.

Känns sjukt skönt att skriva om Rafael också. Han behöver lite uppmärksamhet. Känns som att jag måste rättfärdiga honom och inte låta honom bli förstörd när han ofta får skulden för idiotiska grejer i de andra berättelserna.
Nog för att han är ett fyllo och en latmask men... han har mer personligt djup än så... enligt mig.

Nu är Jim tillbaka!
Dags att spela!!
Woho!!!


Att Tala är Silver - 2 -

Han minns inte mycket av själva ceremonin. Från det ögonblick som William lämnade över
Silya, när hennes fingrar slöt sig om Nathaniels är allting suddigt. Deras löften till varandra är
som ett dovt surrande under vattnet. Han kan inte fokusera, inte tänka. Det enda han vet är att
det är fel, så fel, av henne att stå där framme och svära att tillhöra någon annan ”tills döden
skiljer dem åt.” I oskuldsfullaste vitt, trots det som växer inom henne.
   Det är först på mottagningen efteråt, i det där stora, magnifika Monfey Manor, som han
lyckas samla sig. Som vanligt med hjälp av ett glas whiskey, för varför ska man ändra på
vanor som bevisligen fungerar så bra? Så han dricker sin whiskey och ignorerar skickligt sin
mors ogillande blickar. Ingen mening med att låta surkärringen förstöra god whiskey.
   Hans vackra syster inleder den första dansen för kvällen tillsammans med sin nye make. Till
och med Rafael måste erkänna att de rör sig väldigt elegant tillsammans. Undrar om de är lika
eleganta i sängen… han tömmer sitt glas. Tänk så skönt det hade varit att knuffa den där
löjligt stora bröllopstårtan i huvudet på Nathaniel. Han leker med den tanken i sällskap med
sin andra whiskey när han blir avbruten.
   - Ska du inte dansa?
   Rafael suckar svagt och vänder blicken till sin äldre bror. Den här gången är det torrbollen
Christian som lägger sig i. För det är det som han gör bäst, dikterar andras liv istället för att
skaffa ett eget.
   - Jag tvivlar på att någon av de fina damerna här vill dansa med mig, säger han lojt och
snurrar sitt glas mellan fingrarna så att den bärnstensfärgade vätskan nästan skvalpar
över kanten. Vem tycker du att jag ska lägga an på, broder min?
   - Catharina Shaftesbury, svarar Christian utan att tveka.
   Rafael höjer ett ögonbryn mot honom. Svaret kom alldeles för snabbt för hans smak. Som om
hans bror verkligen gått och funderat ut vem som skulle vara lämpligast. Frågan är bara;
lämpligast till vad?
   - Shaftesbury… syster till Adeline? Han kan inte hindra ett belåtet leende.
   - Ja, bekräftar Christian kort. Det är hon som står där borta vid terrassdörrarna. Gentlemannen
är Anthony Shaftesbury, hennes bror och förmyndare.
   Rafael bryr sig inte ens om att försöka hitta flicksnärtan i havet av gäster. Han tänker ju inte
dansa med henne ändå.
   - Vad hände med Adeline? Jag tyckte om henne.
   - … Anthony skickade henne till Paris.
   - Åh. Så tråkigt.
   Han tömmer sitt glas och styr stegen mot baren för att få sig ett nytt. Christian följer efter
honom som en igel, fast besluten att få sin vilja igenom.
   - Bjud upp henne. För en gångs skull kan du väl underhålla dig med en respektabel ung
kvinna!
   Rafael ger honom ett rovdjursaktigt leende och räcker över sitt tomma glas till bartendern.
   - Du skulle bara veta hur många respektabla unga kvinnor jag har underhållit mig med,
käre bror, säger han lent och lutar sig mot baren. Ska jag ge dig en lista?
   Det känns hemskt bra att se Christian blir röd som en kräfta i ansiktet. Om det beror på att han
blir generad eller arg är svårt att säga. Antagligen lite av båda.
   - Du är en skam för den här familjen, väser han lågt.
   - Vad nu då? Är det mitt fel att dina respektabla damer egentligen är billiga slampor?
   Rafael ler och tar en sipp av sitt påfyllda glas.
   - Det är tråkigt att höra att ni inte håller kvinnosläktet i så högt anseende, herr Silver,
inskjuter en sval röst. Speciellt som ni själv inte direkt är en kandidat till posten som
den perfekte manlige individen.
   Han sätter whiskeyn i halsen. Christians ögon ser ut att vara på väg ut ur sina hålor. Långsamt
vänder de båda bröderna sig till den här nya deltagaren av deras diskussion.
   - Och vem tror du att du är? Rafael höjer ett ögonbryn mot kvinnan, studerar henne
ingående från topp till tå.
   Hon är inte så lång, kanske ett par centimeter kortare än Silya, med honungsblont hår. Avgjort
inte lika vackert som Silyas silvriga lockar. Hennes klänning är ljusgrön, väldigt smickrande
till hennes petita figur men den följer inte direkt årets mode. Eller förra årets heller för den
delen. När hans blick återvänder till hennes ansikte slås han av hur otroligt blå hennes ögon är.
Hon räcker honom handen med ett kyligt leende.
   - Catharina Shaftesbury. Ni måste vara Rafael Silver.
   - Alldeles korrekt, fröken Shaftesbury.
   Med en elegant, inövad rörelse fångar han hennes hand, lutar sig över den. Han kan se hur
hon får gåshud över handleden och antagligen ända upp till axeln när hans varma andedräkt
stryker mot hennes fingrar. Ett hjärtslag, två. Han trycker en fjäderlätt kyss på hennes bleka
hud innan han rätar på sig, släpper hennes hand. Hon ser inte fullt lika stursk ut längre, och
han tillåter sig ett triumferande leende.
   - Angenämt att göra er bekantskap, säger han artigt och sätter en armbåge i sidan på sin
storebror. Har fröken träffat min bror, Christian Silver?
   - Jag… jag… börjar hon stammande.
   - Inte? Då måste ni ju bara byta några ord med honom! Han är en väldigt intressant
individ när man kommer honom närmre, säger Rafael entusiastsikt och knuffar fram
sin bror igen
   Christian lyckas slita blicken från den unga kvinnan och ger honom en mördande blick.
Rafael bara blinkar åt honom innan han vänder på klacken och försvinner bland gästerna. Rätt
åt dig, din åsna, tänker han roat och tömmer sitt glas.
   Han styr stegen mot utgången, ställer som i förbigående ifrån sig sitt glas på en dyrbar byrå
ute i hallen. Om han har tur blir det kanske fläckar. Lika bra att avlägsna sig nu, tänker han
medan han får sin rock av en tjänare. För om jag måste stanna för att se den där grisen ta med
sig min ljuvliga lillasyster upp på övervåningen så kommer jag inte bara kasta den absurda
tårtan i huvudet på honom utan antagligen försöka skära ut hans lever med tårtspaden också.
Sådant vildsint beteende hade säkert fått alla sinnessvaga kvinnor i lokalen att svimma av
förskräckelse.
   Han flinar lite för sig själv när han går ute genom ytterdörren. På trappan tänder han en
cigarett. Och det hade fått min söta Silya att bli rasande på mig. Utan att bry sig om att hon
antagligen också blir rasande när hon upptäcker att han har smitit från hennes perfekta
bröllopsmottagning utan att ens ta farväl sätter han kurs mot centrum. Dags att leta upp lite
lättsam underhållning.

Netikett

Och den underbara serien "Korkade Människor" fortsätter.
http://leosson.blogg.se/2009/september/utkast-langt-pass.html
Enjoy!

Jag måste erkänna att det här kanske låter lite rasistiskt, men jag är verkligen inte rasist egentligen. Det är MÄNNISKOR som är korkade idioter, oavsett nationalitet.


På lektionen igår meddelade vår kära lärare Talan Memmott, igen, att vi kommer att behöva rutade block till lektionerna i Media Production. Samma sak som han meddelade oss i fredags när vi hade informationsmöte med ettorna och tvåorna.
Jag, Sofie och Ida, som de goda studenter vi är, åkte i måndags in och köpte varsitt rutat block, för vi vet alla hur glad Talan blir om vi är förberedda.
Nå, han upplyste i alla fall igen att alla skulle behöva ett sådant.
Tyvärr. TYVÄRR! Råkade Bhatti sitta intill mig den här lektionen.
Han sträckte sig helt enkelt fram, slet åt sig mitt block och började bläddra i det.
Utan att fråga.


Jag blev så paff att jag inte ens fick ur mig någon ilsken kommentar om att SÅ gör man INTE.
I alla fall inte utan att fråga först.


Sen är det ju det faktumet att han kallade mig saker som "dear" och "sweet" när han chattade med mig i lördags. Vi har knappt bytt en handfull meningar ansikte mot ansikte, och plötsligt känner han att han kan kalla mig en massa gulligheter hur som helst?
(Han fick för övrigt tag i min msn via facebook, där jag var dum nog att acceptera hans vänskapsförfrågan.)
Det är inte ens som att han chattar med mig regelbundet heller, utan bara när han har några frågor om skolan, vilket händer kanske en till två gånger på ett år.


GUD!
Var tvungen att skriva ner det här igen. Förhoppningsvis har jag fått det ur mig nu och kan lugna ner mig.
Säkert därför jag sovit dåligt och drömt konstigt.

Kan också bero på vår trasiga köksfläckt, som inte går att stänga av...
Jo, om man vrider PÅ den, så stänger den av sig. Men man kan bara vrida PÅ den i 60 minuter, sen stänger den av sig automatiskt.
Eller sätter igång sig, i det här fallet...
Får ringa bovärden.
Suck.


Att Tala Är Silver

Han följer henne med blicken när hon kommer upp får altargången vid Williams arm. Hon ser
strålande ut i sin vita bröllopsklänning, med det låna släpet och den flortunna slöjan. Hon ler
mot sin tillkommande när William lämnar över henne, vågar sig till och med luta sig fram och
viska något mjukt i hans öra. Vad det än är får brudgummen att le också.
Med en suck kväver han en impuls att flyga upp och döda idioten. Det är det här hon vill,
intalar han sig sammanbitet. Det är det här hon vill…


Bara en liten stund innan bröllopet sökte han upp henne där hon satt i salongen och väntade.
Brudbuketten låg framför henne på bordet medan hon förstrött bläddrade i en tidning.
Långsamt stängde han dörren, lutade sig mot den med ryggen.
- Du behöver inte göra det här.
Förvånat tittade hon upp och log lite mot honom när hon lade ifrån sig tidningen.
- Rafael, hälsade hon mjukt och klappade intill sig i salongssoffan. Kom här.
- Du behöver inte göra det här, upprepade han envist när han gick bort till henne.
Tvingar han dig?!
Han blev stående framför henne, oförmögen att sätta sig ner eller slappna av förrän hon
besvarat hans fråga. Hon sänkte blicken och hennes smala hand lade sig till rätta över det
slanka klänningslivet.
- Jag älskar honom och han älskar mig…
Det fanns en mjuk, knappt hörbar underton i hennes allvarliga röst, som fick honom att sjunka
ner på knä framför henne. Utan att bry sig om hur det såg ut ifall någon kom in och såg dem
gömde han ansiktet i hennes knä. Han kände sig som tolv igen medan hon som vanligt
verkade vara det dubbla, trots att det i verkligheten bara är ett knappt år mellan dem i ålder.
- Han borde varit försiktigare, mumlade han mot hennes klänning. Han borde ha fattat
att du är en naiv, ung kvinna, han borde inte ha utnyttjat dig! Be mig om det så dödar
jag honom åt dig, Silya. Här och nu. Jag går in i kyrkan och skjuter huvudet av honom.
Hon svarade inte på en lång stund utan lossade istället hårsnodden som höll hans silverblonda
hår på plats. Långsamt drog hon fingrarna genom hans lockar, smekte honom tröstande i
nacken.
- Det är dags för mig att bli vuxen nu, storebror, sade hon, så obeskrivligt milt att han
fick tårar i ögonen. Jag måste ta ansvar för mig själv. Du kan inte alltid komma på din
vita häst som min riddare i skinande rustning och klå upp mobbarna, som du gjorde
när vi var mindre…
Hon tog ett djupt andetag, fångade honom om hakan och lyfte upp hans ansikte mot sitt eget.
Deras grå ögon möttes och han tillät sig att drunkna i hennes vackra blick.
- Jag älskar Nathaniel, och även om jag misstänker att han nog inte är kapabel att älska
mig tillbaka så vet jag att han bryr sig om mig. På sitt eget sätt. Jag kommer att bli
lycklig.
Han skulle precis svara när det hördes en svag knackning på salongsdörren. William stack in
huvudet och log mot sina småsyskon.
- Det är dags.


Vad skådar mina små ögon?!

Började rensa i min hotmail-inkorg nu när jag kom hem från skolan.
(Efter att jag lagat mat och sådant nödvändigt. Kryddkorvar kan verkligen göra den tråkigaste måltiden rolig, enligt min mening.)
Hur som helst, så kollade jag igenom inkomna mejl och dylikt. Det mesta är reklam från Facebook och annat skit, sidor man råkat registrera sig på och som man sedan inte orkar ta bort...

Men!
Jag hittade även det här:

Aion

Är det inte fantastiskt?! Det ska visst vara en beta-helg till innan spelet kommer!
*springer skrikande genom lägenheten och viftar med händerna*


Så, nu när vi har lugnat oss något sånär... måste berätta det här för Jimjim. Den 6:e är på söndag och min första lektion är inte förrän på tisdag. Så underbart!



Aaaaaahhhh... bara 21 dagar kvar...


Uh-oh...

Hade ett sug när jag vaknade imorse. Ett sug efter att ta en massa bilder på mig, mina kläder och mina omätbart snygga skor och sedan lägga upp dem här på bloggen. Ett sug efter att bli en fjortisbloggare!
Jag botade mig själv med en kall dusch och Alice Cooper. Tack gud.
Men jag måste säga att jag ÄR hemskt snygg idag. (Faktiskt)
Och det är fint väder, så jag kan gå in min nya skor på väg till skolan. Yay!
Med tanke på hur grått och regnigt det var igår så var det tveksamt om det skulle bli fint väder idag.
Åskade till och med...
Nå, nu ska jag gå.
Ska skrämma bort de nya ettorna. *gnuggar händer.*
Moahahahahaha!

Kreativ

Oh, jag måste ju visa upp den lilla älsklingen som jag fick färdigt igår. (Nu när jag har pillat färdigt med bloggens layout och nästan är nöjd med den.)

I förra veckan plockade jag upp mitt intresse för handarbete igen. Inte för att mitt intresse någonsin varit överväldigande stort eller överdrivet entusiastiskt men jag finner det roande ibland. Dessutom så är det bra att komma bort från den där datorskrämen då och då, har jag hört...

Nåväl, jag sökte runt lite på internet efter nya mönster och liknande. Hittade massor som jag nu har sparat och förhoppningsvis ska ge mig på i framtiden.
Den här lilla krabaten blev i alla fall klar igår:



Den är så söt!
Jag har lite av en fetish för rävar, kan man nog säga. Jag tycker att de är hemskt söta och snuttiga.

Hans ben blev lite ojämna. *hrm* Och han är lite framtung, men jag tycker ändå att han blev ganska bra. I alla fall med tanke på att jag använt sådant där budget-garn, som man kan köpa på Rusta för inga pengar alls.
Mönstret jag använde går att hitta på Lionbrands hemsida.
Egentligen är det ett mönster för en varg, men ändrar man färgerna så är det ju ingen som ser någon direkt skillnad...


Newbie

Okej, jag har nu tänkt att bli en del av den där trenden. Du vet den, som alla, ALLA, håller på med.
Skriver ändå så gott som en gång om dagen på det där andra stället, men där kan man inte posta bilder eller länkar eller ens få det hela att se snyggt ut.
Det blir bara textblock av hela skiten. (Det är mycket irriterande, vill jag lova.)

Då återstår bara frågan vad man ska blogga om.
Mig själv, givetvis!
Detta lilla hörn av cyberspace ska fyllas av djupa funderingar, filosofiska meningar och intelligens på en helt ny nivå!
Eller... så skriver jag bara om det som fångat min uppmärksamhet för stunden. Vilket låter mer troligt.

Nu ska jag tugga i mig min frukost och tänka ut vad mitt första officiella inlägg som ny bloggare ska handla om.
Det måste ju vara något som tar alla mina (säkert) hundratals läsare med storm!

RSS 2.0